Z czego wynikają kłopoty z erekcją?



Ważnym
czynnikiem wpływającym na potencję jest
odpowiednie odżywianie.
Zbilansowana może łatwo poprawić nie tylko poziom potencji, ale
również płodność. Zwróćmy chociażby
uwagę na to, co się dzieje podczas
ejakulacji. Jak się okazuje, dochodzi
wtedy do dosyć
poważnych ubytków selenu.
Łatwo go unormować jedząc
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
nasiona pszenicy. Inny równie
ważny składnik naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
przyswajanie testosteronu, ten z kolei
jest odpowiedzialny za nasze libido. Podczas
picia napojów procentowych czy
palenia tytoniu spada poziom cynku,
a szybko można go zwiększyć
jedząc warzywa strączkowe, niektóre
ryby, mięso, żółtka jaj czy
ostrygi.
Szalenie
istotnym składnikiem jest też
arginina, która stanowi osiemdziesiąt procent
ejakulatu. Arginina zwiększa
wytwarzanie spermy a także wydłuża żywotność plemników. Składnik ten uczestniczy
także w czasie chemicznej
przemiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak kakao, mięso wołowe, nerkowce, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Warto zwrócić
także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, która jest
nazywana witaminą płodności.
Odnajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, nasionach pszenicy oraz
ciemnym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, która wpływa na
właściwe uwalnianie
hormonów. Jeśli musimy
poprawić jego poziom skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra

tania kamagra



Opublikowany w new